Sledi mi

četrtek, 20. november 2014

Prodaja državnega sistema

Politični preporod države se uveljavlja. Vendar, kot je (nekako takole) zapisal bivši predsednik RS Danilo Türk, si od sedanje vlade ne moremo zapomniti nič (pametnega).

Vseeno, to ni preporod države, ampak je preporod levih strank, ki obljubljajo socialno in pravno državo, pa vendar imajo težave z imenovanjem ministrov, odstopanjem različnih funkcionarjev, finančnimi in zdravstvenimi reformami, študenti in delom na črno. To ne more biti NE socialna in NE pravna država. Priznati jim moramo nekaj doslednosti in kreativnosti, vendar je slovenski narod že toliko obupan in razočaran vzklika "vlada bo padla čez leto dni", da se noče sprijazniti niti s tistimi malenkostnimi dobrimi rešitvami. Davki, davki, davki. Vse na življenje slovenskega majhnega naroda in prekarnega trga maloplačancev (delavcev).

Šoki ostajajo. Tako znotraj nacionalne vlade, kot znotraj najmanjših mikro vlad - osnovnih šol. Vsepovsod se dogajajo pizdarije. Več ne vemo, kaj storiti, da bomo lahko enostavno uživali življenje. 

Lahko prodajamo samo še svojo telesno lastnino, ki je nekoč veljala za sveto in smo si prizadevali, da ne bomo okrnili duše naših prednikov. Zdaj se nam jebe še za našo lastno dušo. Samo da pridemo do naziva ali da si ustvarimo dobiček. Kaj je pa najbolj žalostno - vlada stoji. Delavci pa klečijo. Brezposelni tavajo. Študentje so postali mezdni delavci. Starešine opravljajo malo delo. Mladi bluzimo življenje. Le da vlada stoji. 

Pa ne moremo povedati, da je vse na plečih vlade. Od 88 poslancev (namerno ne štejem dva poslanca italijanske in madžarske narodne manjšine, ker ta dva res ne moreta nekaj ful močno vplivati na slovenski narod v celoti) jih je za odpis veliko. V poslanskih klopeh sedijo baby ritke, ki še niso prilezli iz fakultetnih klopi in pa stari fazani, ki spijo, ko je dolgčas. Kako je lahko v parlamentu sploh dolgčas?? In kako lahko nekdo, ki je študent (študent!), pride v parlament? Študentu daj študij, izobraženemu delo in priložnost. A naš volilni sistem je zjeban. Pol se ne čudimo, da niti dobro ne vemo, kaj obkrožiti in koga. Pol jih ne ve! Pol se jih ne zanima. Zato pa imamo komajda 35% volilno udeležbo. Mene nič več ne čudi v tej Sloveniji. 

In kako gledamo seks v šoli (kjer bi se lahko od tega vsaj naučili kako uporabiti zaščito ali biti varen), tako gledamo rajcanje drug drugega v parlamentu. Kmalu se bomo lahko poslovili še od svobode na cesti - cesta, tista pot, ki te pelje kamorkoli želiš, da vsaj malo pozabiš na težave. Zdaj bo dražje. Privatizacija. Komu? Najboljšega soseda smo prodali za mali denar, da smo krpali finančno jamo (ne luknjo!). A mi (davkoplačevalci - ki je tudi vlada) smo v istem dreku. In tudi bomo še kar nekaj let. 

Povezovanje. Ne razkroj. Simbioza in ne odžiranje drug drugega. Tako bi morali živeti. V sopomoči. v vseh oblikah. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar