Sledi mi

torek, 11. november 2014

Zakaj moški niso ljubosumni?

Ste se kdaj vprašali, ali lahko naredimo moške ljubosumne? Pa če ste kdaj poskusile, vam je to uspelo?



Ljubosumje pri moškem je kot hrepenenje diabetika po čokoladi. Ljubosumje pri moškem nikakor ni navada, niti tega ne uporabljajo. Rajši se vam bodo nasmehnili in svoje ljubosumje skrili pod znakovno uporabo hrepenenja po svoji ženski. Moški ne znajo biti ljubosumni. Zanje je to le oblika strasti in želje po ženski, ki ga spravlja v norost. Zato se ne trudite svojega moškega narediti ljubosumnega, ker boste na koncu same postale ljubosumne. To pa je za moško populacijo nadvse smešno in zabavno. Še trikrat bolj se bodo potrudili, da boste še bolj ljubosumne. Vse kar moški vidi in hoče je hrana in seks. Ker zanje je seks hrana in hrana je oblika seksa. 

Čeprav je po zapiskih avtorja Iztoka Lešera (objavljenega v reviji Viceversa, 1999) razvidno, da je ljubosumje oblika blodnjave motnje in pomeni prepričanje v partnerjevo nezvestobo, se moramo vprašati kolikokrat se to dogaja pri moških in v kako hudih oblikah lahko to najdemo pri ženskah? Seveda se omenjajo ljubosumje in predvsem zavist največkrat pri ženskah. Zakaj smo ženske tako ljubosumne in zakaj se lahko moški tega vzdržijo? Ali ste se že kdaj vprašale, da je mogoče ljubosumje pri ženskah oblika truda po monogamni zvezi? 

Freudova razlaga ljubosumja se veže na moški spolni ud. Ima radikalne poteze v svojem razmišljanju, vendar mu moramo dati prav. Ljubosumje je večja navada pri ženskah, saj se počutimo odrinjene. Dobimo občutek manjvrednosti. Vse to pa moši ustvari z lahkoto. 

Kako se upreti moški sili večvrednosti in gospodovalnosti brez, da bi ženske pri tem pokazale ljubosumje? Najverjetneje moramo ženske v svoji veličastni inteligentnosti narediti prostor še za delček moške fraze "I dont care".  Vendar se sprašujem, ali ni ljubosumje pri ženski oblika naše moškosti in mačosti? 

Ne pozabite, moški ne bodo ljubosumni. Samo hrepeneli bodo po vas, če boste to ustvarile na pravi način. Način ženskega izražanja ljubezni preko ljubosumja pa jih odvrne. 

Zaključim svoje poglavje s 5 dejstvi zakaj moški niso nikoli ljubosumni:
1. Ker je to neumno
2. Ker je to neumno
3. Ljubosumje se jim zdi smešno in odveč
4. Vzame preveč časa
5. Naredi gubice

K bi le lahko tako "u izi" prenesle tudi ženske skrb za svojega moškega. Vendar me ženske pač izražamo svojo ljubezen in skrb, da ga ne izgubimo preko ljubosumja. Navada je železna srajca. In bolje je, da se moški navadijo na to in da se naučijo tudi primerno reagirati. Raje nas razveselite in potolažite s poljubom, filmom ali ne nazadnje, s seksom!





Ni komentarjev:

Objavite komentar